TRT muhabiri Metin Turan için Mısır makamlarından açıklama bekleniyor

TRT muhabiri Metin Turan için Mısır makamlarından

Mısır’da gözaltında tutulan TRT muhabiri Metin Turan’ın “Burası kan gölüne dönmeden beni kurtarın” çağrılarına Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Levent Gümrükçü “Elimizden geleni yapıyoruz” diye yanıt verdi. Turan’ın gözaltı durumuyla ilgili Mısır makamlarından açıklama bekleniyor.

Mısır’daki olaylar sırasında gözaltına alınan ve üçüncü defa gözaltı süresi uzatılan TRT Kahire Muhabiri Metin Turan sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından “Burası kan gölüne gelmeden beni kurtarın” çağrısında bulundu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü ise “Turan’ın biran evvel serbest bırakılması için yapılabilecek her şeyi yapıyoruz” dedi. Turan’ın yeniden gözaltı süresinin uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin Mısır makamlarının bugün açıklama yapması bekleniyor.

“GİRİŞİMLERİMİZ SÜRÜYOR”
Turan, dün gece Twitter’daki hesabından takipçileriyle bazı mesajlar paylaştı. Sözcü Gümrükçü, Türkiye’nin Mısır Büyükelçiliği yetkililerinin Turan’ı Türkiye’den giden akrabasıyla görüştürdüğü sırada mesajların paylaşıldığını belirtti. Gümrükçü, Turan’ın durumuna ilişkin Hürriyet’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Başından beri Kahire Büyükelçiliğimiz Turan’ın durumu ile yakından ilgileniyor. Büyükelçilik avukatımız da Turan’ın sorguları sırasında yanında. Büyükelçilik yetkililerimiz hapishanede de ailesiyle görüşmesini sağlıyorlar. Turan için her düzeyde gerekli girişimler yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Home buyers are wonderful for fast-selling homeowners since they’ll purchase any property. Visit https://www.ibuyers.app/texas/ibuyer-galveston-tx/.Serbest bırakılması için defalarca talepte bulunduk. Mısır’da mesleğini yaptığına ilişkin vize ve akreditasyon belgelerinin örnekleri sunuldu. Ancak Mısırlı makamlar soruşturmanın hala devam ettiği ve bilgi, belgelerin tamamlanmasını beklediklerini söylüyorlar.”

Zeynep ŞAFAK / ANKARA
Haber Giriş: 30.09.2013

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir