Bülent Arınç, Metin Turan’ı Twitter Konusunda Uyardı

Bülent Arınç, Metin Turan’ı Twitter Konusunda Uyardı

01.10.2013 10:22 –  Hürriyet
Bülent Arınç, Metin Turan'ı Twitter Konusunda Uyardı, System.String[]

 

Arınç, Mısır’da tutuklu TRT muhabirini, “Böyle tweetler atmaya devam edersen hakkında olabilecek başka suçlamalara maruz kalabilirsin” diyerek uyardı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrasında yaptığı açıklamada Mısır‘da tutuklu bulunan TRT muhabiri Metin Turan‘a Twitter uyarısında bulundu.

ARINÇ: SEN BÖYLE TWEETLER ATMAYA DEVAM EDERSEN..

Bülent Arınç bir gazetecinin “Mısır’da tutuklu bulunan TRT muhabiri Metin Turan hakkında bir gelişme oldu mu?” sorusu üzerine şunları söyledi:”Metin Turan için aklınıza ne geliyorsa hatta ne gelmiyorsa yapıldı. Mısır’ın içindeki şartlar malum, bu arkadaşımızın sadece gazeteci olmak nedeniyle değil başka nedenler de ileri sürmek suretiyle gözaltı süresini uzattılar. Sizin aracılığınzla kendisine buradan mesaj vereceğim. Metin Turan böyle tweetler gönderme. Türkiye senin arkanda, hükümet senin arkanda. Sen böyle tweetler atmaya devam edersen hakkında olabilecek başka suçlamalara maruz kalabilirsin. Böyle tavsiyeyi de kolay kolay başka kimse yapmaz.”

METİN TURAN NE DEMİŞTİ?

Turan’ın hesabından atılan o tweetlerin tamamı şöyle: “Sevgili dostlarım, merhabalar. Bana dua eden herkese teşekkür ederim. Size Türkiye’den gelen akrabam kanalıyla ulaşıyorum. Allah’ıma sonsuz şükürler olsun, çok şükür iyiyim. Sağlığım yerinde. Hapishane şartları çok kötü. 44 gündür hapishanedeyim. Halen esir gibi tutuluyorum. 40 metrekarelik koğuşta 36 kişi beton üzerinde yatıyoruz. 2 tuvalet var banyo yok. Sayın Dışişleri Bakanım A. Davutoğlu, tutukluluk süresi uzatılması halinde burada açlık grevi başlayacak. Hapishane karışabilir. Burası kan gölüne gelmeden beni kurtarın. Türkiye’nin müttefik dostları yok mu? Birleşik Arap Emirlikleri ile temasa geçerek beni serbest bırakabilirler.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir