Ünlü Arap şairler, şiirlerini İstanbul’da seslendirdi

Anadolu Ajansı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: “Arap Şiir Buluşması” etkinliği Şiir okunması Etkinliğe katılanlar Suriyeli şair Abdulkadir Diyab ile röportaj Suriyeli şair Abdulkadir Diyab’ın kitabını imzalaması 8 ülkeden 17 Arap şair “Arap Şiir Buluşması”nda şiirlerini seslendirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Arap Şiir Buluşması” etkinliği

Şiir okunması

Etkinliğe katılanlar

Suriyeli şair Abdulkadir Diyab ile röportaj

Suriyeli şair Abdulkadir Diyab’ın kitabını imzalaması 8 ülkeden 17 Arap şair “Arap Şiir Buluşması”nda şiirlerini seslendirdi.

Arap Buluşması Platformu, Arap Derneği ve Arap Topluluğu Birliği iş birliğiyle ilk kez düzenlenen etkinlik, Fatih’teki Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Arap Derneği Başkanı Metin Turan, ilk kez düzenlenen “Arap Şairler Buluşması”nın gelecek dönemlerde de devam edeceğini belirterek, “Arap şairler birliği kurup yurt dışından Arap şairleri Türkiye’de ağırlamak, Türk ve Arap şairleri bir araya getirip kaynaştırmak istiyoruz.” diye konuştu.

Arap Şiir Buluşması kapsamında, divan şairi Abdulkadir Diyab’ın kitabının imza gününün de yapıldığını anımsatan Turan, “Ayrıca ‘Arap Divanı’ isimli bu kitap Arapça’dan Türkçe’ye tercüme edilecek.” ifadesini kullandı.

“Etkinliklerin devamı gelecek”

Arap Buluşması Platformu Başkanı Suriyeli şair Abdulkadir Diyab ise Arap şairlerin İstanbul’da bir araya gelmesinden mutluluk duyduklarını söyledi.

Şiirin yanı sıra resim ve sanat alanlarında da etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Diyab, “Arap Şair Buluşmasını İslam aleminin merkezi olan İstanbul’da yaptığımız için çok gururluyuz. Bu etkinliklerin devamı da gelecek. Arap şairleri olarak kültürlerin kaynaşması için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.

Ünlü Arap şairler, şiirlerini İstanbul'da seslendirdi
Ünlü Arap şairler, şiirlerini İstanbul'da seslendirdi
Ünlü Arap şairler, şiirlerini İstanbul'da seslendirdi
Ünlü Arap şairler, şiirlerini İstanbul'da seslendirdi

Kaynak: Anadolu Ajansı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir