Konsolosluk önünde Kaşıkçı açıklaması: Dava asla pazarlık konusu olmayacak

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldüren gazeteci Cemal Kaşıkçı için “Dünya Çapında Cemal Kaşıkçı’nın Dostları Derneği” kuruldu. Başkonsolosluk önünde yapılan açıklamada, “Kaşıkçı davasının asla ve asla pazarlık konusu olmayacağı ve bu konuda taviz vermeyeceğimizi açıkça belirtmek isteriz” denildi.

Konsolosluk önünde Kaşıkçı açıklaması: Dava asla pazarlık konusu olmayacak

DUVAR – Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’na girişinin ardından kaybolan ve öldürüldüğü açıklanan gazeteci Cemal Kaşıkçı için “Dünya Çapında Cemal Kaşıkçı’nın Dostları Derneği” kuruldu. Derneğin kuruluşu, Başkonsolosluk önünde düzenlenen basın açıklamasıyla duyuruldu.

Arap gazeteci ve siyasetçilerin katıldığı basın açıklaması Washington, Londra, Paris ve Tunus’taki Suudi Arabistan elçilikleri önünde de eş zamanlı olarak düzenlendi. İstanbul’daki açıklamaya AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay da katıldı.

‘SUÇLULARI AKLAMA GİRİŞİMLERİNE KARŞI SESSİZ KALMAYACAĞIZ’

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu önünde yapılan ortak basın metninin Arapça’sını Mısırlı muhalif lider Eymen Nur, İngilizce’sini Arap gazeteci Ahmet Kamil, Türkçe’sini ise gazeteci Metin Turan okudu.

Cemal Kaşıkçı’yı öldürenlerin cezasız kalmaması için mücadele edileceği belirtilen açıklamada, “Bizler bu vesileyle, bu pak ruhun öldürüldüğü yerden, Cemal Kaşıkçı davasının asla ve asla pazarlık konusu olmayacağı ve bu konuda taviz vermeyeceğimizi açıkça belirtmek isteriz. Suçlulardan hesap sormamak ve onların aklanması girişimlerine karşı asla sessiz kalmayacağız” denildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir